Nieuws

Phishingberichten - Betaal enkel op onze site met E.V. en met Bancontact

Er circuleren via SMS en e-mail phishing berichten om schulden te betalen bij het "Centraal Justitieel Incassobureau" of de "Belastingdienst", of op verzoek van "Wilde Incasso". Deze e-mails zijn niet afkomstig van ons kantoor. Onze website gebruiken steeds Extended Validation certificaten en laten betalingen enkel verlopen over het beveiligde SIPS platform van Atos Worldline.

Reactie op "De moneymakers van de schuldindustrie", De Tijd, 08/06/2019

Belofte maakt schuld

…. of geeft in dit geval kans op snelle invordering. We berichtten er al over enkele maanden geleden: de naar geld ruikende Potpourriwet. Europa legde de lidstaten op dat er een snellere procedure moest komen voor deze niet betwiste vorderingen. Het was enkel nog wachten op de praktische uitwerking. Maar….

De zin van 73.864 euro….

Wetteksten zijn soms moeilijk te volgen, maar een case spreekt vaak boekdelen. Of hoe één zinnetje een beslag mogelijk kan maken. 

Potpourri I: Ruikt u uw geld al?

Potpourri? Zijn naam kreeg deze wet uit “bescheidenheid”. De “Mammoetwet" van 1975 werd als een “potpourri” ervaren... de huidige wet zou het omgekeerde moeten veroorzaken en als Mammoet moeten worden gezien.